TAB Boards – mezinárodní ocenění

TAB BOARDS patří mezi nejrychleji se rozvíjející franšízové koncepty světa. Tak vyhodnotil americký odborný časopis Entrepreneur koncept, který vytváří zázemí a poskytuje podporu majitelům a jednatelům malých a středních podniků po celém světě.

V roce 1990 založil ve spojných státech tuto firmu pan Allen Fishman a nazval ji The alternative Board. Vycházel z poznatku, že člověk založí firmu z nadšení a chuti být nezávislý a živit se co nejlépe tím, čemu rozumí a co ho baví. Anebo firmu zdědí či převezme po předcích. Firma roste, trh se mění a náš podnikatel po 10 ti a více letech zjistí, že podnikání mu přináší také spoustu starostí spjatých s činnostmi, které ho nebaví a vlastně jim nerozumí. Tak to lepí, jak se dá, občas si nechá poradit, občas se spálí. Mnohdy sedí na 7 židlích, protože je nejen majitel a jednatel, ale také trochu personalista, marketingový specialista, kreativec, obchodník, ekonom a možná i IT specialista. A pokud má kolem 20 ti a více zaměstnanců, nestačí být odborník v oboru a dobrý obchodník, ale hlavně dobrý leader a manager. A to nemá každý od Boha dáno.

Nebýt na to sám

Možná si náš podnikatel zaplatil manažerský kurz, či dokonce MBA, ale studium a teorie je jedna věc, ovšem převést znalosti do praxe firmy je oříšek. To chce rozhodnost, zkušenosti, vytrvalost a oporu.

A právě toto si uvědomoval Allen. Chtěl tuto nelehkou roli podnikatelům usnadnit a nabídnout jim profesionální zázemí pro kvalitní řízení a rozvoj firem. A zejména pro kvalitní a spokojený osobní život.

Proč by měl každý podnikatel zkoušet své cesty sám, opakovat chyby, které někdo jiný už vychytal, mít odpovědnost za všechna svá rozhodnutí bez možnosti si vyslechnout oponenturu od jiných zkušených podnikatelů a nenechat se inspirovat myšlenkovými procesy odborníků z různých oborů podnikání?

A protože TAB jde s dobou a celý tým v mateřské firmě v Denveru sleduje trendy a vývoj ekonomiky po celém světě, má každý člen TAB svého osobního kouče, přístup do vzdělávací platformy a propojení se všemi ostatními členy TAB po celém světě díky interní sociální síti. A to vše za měsíční paušální poplatek, který je nižší než měsíční leasingová splátka vašeho auta.

Pandemie postavila mnohé firmy na novou startovní čáru, jiným hodila do klína zcela nové výzvy a jiné podrobila těžkou zkouškou odolnosti. Už sama tato skutečnost dává vznikat různým master mind skupinám, poradním a vzdělávacím modelům a projektům na podporu podnikatelů. Ale snad žádný nemá za sebou 30 let zkušeností, mezinárodní know how a několik úspěšně překonaných světových krizí.